Beglazing

U-waarde Glas

beglazing2Onze kozijnen zijn standaard uitgevoerd met HR++ of HR+++ beglazing met een U-waarde van 1,1 W/m2K

De isolatiewaarde van glas wordt aangegeven met de U-waarde. De U-waarde geeft de hoeveelheid warmte aan die er door het glas kan ontsnappen bij een temperatuurverschil. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

De U-waarde is afhankelijk van de soort coating welke op het glas gebruikt wordt en van de gasvulling. De coating is niet zichtbaar. HR++/HR+++ glas heeft een gasvulling van Argon of Krypton en isoleert beter dan dubbelglas gevuld met gewoon lucht. Daarnaast is ook de breedte van de spouw is van invloed

De coating op het HR++/HR+++ glas laat zonnestralen door die gevormd worden door ultraviolette stralen. Dit zijn lichte infrarood stralen. Zo komen zonnestralen en hun bijhorende warmte door het glas gemakkelijk de woning binnen. Deze warmte wordt dan opgenomen door wanden en voorwerpen die uiteraard warm worden. De warmte wordt in alle richtingen uitgestraald.

Deze stralingswarmte wordt dus naar binnen gereflecteerd, waardoor de warmte binnenskamers blijft en er minder warmteverlies is aan het glasoppervlak.

glasvarianten

Overige mogelijkheden van beglazing die wij kunnen leveren zijn:

  • 3-voudig HR++ glas (bijv. voor passiefhuis) of HR+++
  • geluidswerend glas
  • veiligheidsglas
  • structuurglas
  • gefigureerd glas
  • glas in lood in islolatieglas
     

Mocht u voorkeur hebben voor een ander soort beglazing, dan kunt u dat bij ons aangeven en kijken wij samen met u naar de mogelijkheden.

beglazing Milieu

In de EU wordt meer dan 40% van alle energie verbruikt in gebouwen. Door nieuwe en bestaande gebouwen zo energiezuinig mogelijk te maken komen we een heel eind in de richting van de EU-doelstellingen voor CO2-reductie.

Isolerende low-e beglazingen besparen energie omdat zij het warmteverlies door het glas beperken.

Tegelijkertijd laten zij een flinke hoeveelheid zonlicht door, zodat de behoefte aan kunstmatige verwarming van het gebouw afneemt. Onderzoek naar het potentieel van isolerende low-e beglazingen om de CO2-uitstoot terug te dringen heeft uitgewezen dat in 2020 jaarlijks 97 miljoen ton CO2-emissies vermeden kan worden als in alle nieuwe en oude gebouwen in Europa optimaal gebruik wordt gemaakt van isolerend low-e glas (1/3 van de EU-doelstellingen inzake emissiebeperking voor 2020).