Kunststof kozijnen

De kunststof kozijnen van Kozijnscala zijn van hoogstaande kwaliteit, voorzien van kunststoffen en profielen van Veka, en zijn in diverse materialen te krijgen. Goede kozijnen verhogen het woongenot, zorgen voor een lager energieverbruik en het is een waardevermeerdering voor uw woning.
Kunststof kozijnen zijn weerbestendig, geluidswerend en onderhoudsvrij. Door bijvoorbeeld isolatieglas HR++  of HR+++ te plaatsen in de kozijnen kunt u flink besparen op uw energiekosten. Via kozijnen en beglazing gaat kostbare warmte verloren, daarom is vakkundige plaatsing van groot belang. Een kunststof kozijn biedt een uitstekende isolatiewaarde, met andere woorden: weinig warmteverlies. 
 

kunststof kozijn_groenOnderhoud kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben weinig onderhoud nodig. De schilderkosten zijn verleden tijd. De uitstraling van een kozijn is belangrijk en moet passen bij de stijl van uw huis. Door de authentieke houtnerf- of zijde matte structuur of verdiepte profielen, kan Kozijnscala altijd een geschikt kunstof kozijn passend bij uw woning leveren. De kunststof kozijnen met een houtnerfstructuur zijn niet van een echt houten kozijn te onderscheiden.

kleuren

De kunststof kozijnen van Kozijnscala zijn in meer dan 50 kleuren leverbaar. Dit kleurenpalet bestaat uit diverse ral kleuren en houtnerfstructuren.
Klik hier voor het kleurenoverzicht.

Veilig & duurzaam

Het hang- en sluitwerk van de kozijnen zijn standaard voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit verlaagt de inbraakgevoeligheid en verhoogt daarmee uw veiligheid.

Kunststof kozijnen gaan langdurig mee en zijn beter voor het milieu dan hout. Daarnaast zorgen kunststof kozijnen door gebruik van isolatieglas HR++  of HR+++ voor minder energiekosten. Door deze betere isolatie gaat er minder warmte verloren.

VEKA heeft sinds 1993 een gesloten recyclingkringloop (cradle-to-cradle) ingericht. In de moderne recyclingfabriek van VEKA Umwelttechnik worden oude kunststof kozijnen verwerkt tot hoogwaardig granulaat dat de grondstof vormt voor nieuwe kunststof kozijnprofielen.

Energieneutraal bouwen
VEKA ontwikkelt kunststof profielsystemen die geschikt zijn voor energieneutraal bouwen.